Frank foran BRYNE - START

Vi møter Jan Halvor Halvorsens Bryne kl. 15, og Frank har skrevet ned sine tanker før kampen.

Det svinger fort i fotball. Fra en miserabel 2.omgang mot KFUM, til klart årsbeste i 1.omgang mot Ullensaker/Kisa, og det attpåtil på et slitt kunstgressunderlag som man skulle tro favoriserte Ullensaker/Kisa. Den seieren var utrolig viktig, men like viktig er det at vi nå fortsetter - og tar 3 nye poeng mot Bryne. Da får vi i det minste et solid pusterom (7 poeng) ned til nedrykksstriden.

TABELLEN
11. Start...... 18..6-4-8...33-33...22 poeng
14. Bryne.... 18..5-3-10..25-32...18 poeng

3 OPPLEVELSER FRA FORRIGE KAMP
I år vil jeg foran hver kamp trekke fram 3 ting fra forrige kamp som jeg bemerket meg. Det kan være noe som må forbedres eller noe som var bra. Forrige kamp var bortekampen mot Ullensaker/Kisa - som til slutt endte med 3-1 seier til Start.

1. Vellykkede endringer på lagoppstillingen Det var nok endel som hevet øyenbrynene da de så at både Eirik Schulze, Tjærandsen-Skau og Luc Mares var vraket fra laget til denne kampen, men de tre som kom inn (Ugland, Cresswell og Belli) var meget gode og var i høyeste grad delaktige til at vi feide over hjemmelaget i 1.omgang. I tillegg kom Robstad tilbake fra karantene og fortsatte sitt sterke spill. Tjelmeland har spilt med stort sett samme mannskap i de fleste kampene i det siste og det var veldig tydelig at de som kom inn var sultne på å vise seg fram. Det er viktig at vi tør å bytte på laget, spesielt når ting ikke fungerer. Det fikk vi bevis på i denne kampen.

2. Belli Moldskred Siste gang Belli Moldskred startet en seriekamp for Start var hjemme mot Stjørdals/Blink (4-1 seier). Etter dette spilte vi 4 kamper der Belli startet på benken uten at vi klarte å vinne. Når så Belli kommer inn igjen på laget, så leverer vi årsbeste - og han scorer det andre målet på et langskudd. Belli er utrolig løpssterk og viktig for dette laget. Han må det finnes plass til mot Bryne.

3.Henrik Robstad Dette er en spiller som de fleste regnet som en back-up på venstrebacken denne sesongen, men det er ingenting som gleder meg mer enn at den rutinerte venstrebacken nå har fått en ny vår som midtstopper. Han var dypt savnet mot KFUM, og viste i kampen mot Kisa hvorfor. Han er en klippe i midtforsvaret. Han dirigerer, vinner dueller og klarer å få de andre med seg. Jeg mener at han nå burde fått kapteinsbindet. Ikke fordi Kristoffer Tønnessen ikke gjør en god jobb, men fordi vi trenger en hærfører som kan dra de andre med seg i krigen. Robstad har et hjerte som banker for Start og han hater å tape, og derfor er han så viktig i dette laget. Han roper og dirigerer, og klarer å få de andre med seg.
Nå må han bare unngå tullete kort så han slipper å sone mange karantener framover, for akkurat nå er Robstad soleklart førstevalg i midtforsvaret til Start.

BRYNE FOTBALLKLUBB
Bryne hadde en solid start på sesongen og i den 8 serierunden vant Bryne 3-2 på Sparebanken Sør Arena etter to scoringer på overtid. Etter denne kampen lå laget til Jan Halvor Halvorsen på en solid 2.plass - og var på det tidspunktet det mestscorende laget i divisjonen. Det ble seier også i serierunde 9, men så ble det bom stopp for i de 9 neste kampene har det blitt 1 uavgjort og 8 tap, og dermed ligger Bryne helt nede på 14 plass med 18 poeng.
Nå har også trener Jan Halvor Halvorsen sagt fra at han slutter som Bryne-trener etter denne sesongen, så ting er definitivt ikke harmonisk og flott på Jæren i disse dager.

Toppscorer for Bryne er Joacim Holtan og Meinhard Olsen med 6 nettkjenninger. Holtan er også den med flest målgivende (4).

På hjemmebane har Bryne 3 seire, 3 uavgjorte og 3 tap - mens Start nå har 4-2-3 på sine 9 bortekamper. Det er tredje beste bortestatistikk i divisjonen.

Til kampen mot Start må Bryne i tillegg klare seg uten kaptein Henning Romslo som fikk sitt 4. gule kort mot Ham Kam på onsdag. Det vil bli et stort savn for hjemmelaget.

BRYNEs 5 SISTE
23 august: Bryne - Åsane 1-1 (serie)
26 august: Ull/Kisa - Bryne 2-1 (serie)
29 august: Stjørdals/Blink - Bryne 2-1 (serie)
11 september: Bryne - Aalesund 2-3 (serie)
15 september: Ham Kam - Bryne 3-0 (serie)

IK START
Hos Start så leverte laget en meget sterk 1.omgang mot Ullensaker/Kisa så Tjelmeland har nok et dilemma når han skal ta ut laget. Får vi se Schulze og Tjærandsen-Skau tilbake fra start? Med under 3 døgn siden kampen mot Ullensaker/Kisa er det nok ikke dumt å gjøre noen endringer, men samtidig så er det nok fristende å se om det laget som startet mot Kisa kan levere like bra mot Bryne. Vi må heller ikke glemme at denne kampen spilles på en tung gressbane, og det vil nok bli tungt utover i kampen, og er derfor bra å ha noen ess i ermet.

Jeg tipper vi starter med nesten identisk lag som sist, men at Ugland blir byttet ut for Tjærandsen-Skau. Da starter vi med disse i en 4-2-3-1 formasjon:

I FARESONEN
Her er en oversikt over hvilke av Starts spillere og vår kommende motstander som står i fare for å måtte sone karantene. I neste runde spiller vi hjemme mot Fredrikstad. Disse må unngå kort i denne runden hvis de skal få spille neste kamp:
Start: Eirik Schulze
Fredrikstad: Mads Nielsen, Nicolay Solberg

NOEN TANKER TIL SLUTT
Du verden hvor fort ting kan snu i fotball. Vi fikk jo et bevis på dette i kampen mot KFUM, der vi spilte bra 15-20 minutter, men var helt fullstendig tafatte i resten av kampen. Mot Ullensaker/Kisa startet vi svakt - i ca 20 sekunder, men så var det kun ett lag på banen. Start skapte sjanse på sjanse og ledet fortjent 3-0 til pause. Det burde stått 5 eller 6-0. Vi var ikke like gode i andre omgang, men den første omgangen var årsbeste. Da fikk vi se hva slags fotball Tjelmeland vil spille. Mange folk som angriper samtidig, gode løp, fine pasninger, direkte på mål og fine kombinasjoner. Nå var ingen av målene noen perler, men de kom etter et vedvarende Start-press og der vi fikk trykket hjemmelaget tilbake. Når vi får ballen opp i og rundt motstandernes 16.meter så er det større sjanse for at vi får scoring enn at vi driver å spiller ballen rundt i egen 16.meter - som vi har sett så altfor mye av denne sesongen.
Jeg håper dette var starten på noe som bare vil bli bedre og bedre. Da kan det bli moro å heie på Start utover. Det er bare 5 og 6 poeng opp til 6 og 5 plassen og klarer vi nå å få en god rekke med seire, så er veien opp kort.

Det som var gledelig mot Kisa var at det virket som om gutta hadde mer sprut i bena enn på lang tid. Spillestilen til Tjelmeland krever enormt mye innsats og jo flere løp som skjer, jo flere muligheter har mannen med ball til å finne en god løsning.

Nå skal vi til Bryne der et hjemmelag i fritt fall tar imot oss. Der skal det fryktelig sure tapet i Kristiansand hevnes, og vi skal vise at vi kan spille godt både på kunstgress og naturgress. Bryne mangler også kaptein Romslo og det gjør ikke jobben deres noe enklere.

For Starts del handler det derimot om å fokusere på egne arbeidsoppgaver og ikke på hva motstanderen gjør eller ikke gjør. Det er slik Bodø/Glimt spiller. De spiller sitt eget spill borte og hjemme og jeg håper at Tjelmeland tenker slikt med dette Start-laget.

Mot KFUM var vi gode i 15 minutter. Mot Ullensaker/Kisa var vi gode i 45 minutter. Kan vi håpe på 60-75 minutter med god Start-fotball på Bryne.