START: Sondre Olaus Nøttingnes Solås, Altin Ujkani (Emir Derviskadic i 45 min.), Harald Jørgensen, Bo Andre Larsen (Fredrik Strømland Lien i 14 min.), Isac Karlsen, Jesper Gregersen (Andreas Haraldsen i 45 min.), August Pierre Vik Huchon, Adrian Eftestad Nilsen, Sander Alvestad Svela, Jakob Ugland (Markus Rokseth i 15 min.), Elias Simossa Rike Nahiry (Lyder Daland i 70 min.)

Dommer: Hussein Al-Kharasani, Tveit IL

Rødt kort: Markus Nyhus, Vindbjart (to gule)

Gult kort: Sondre Olaus Nøttingnes Solås og Isac Karlsen, Start 2

Start 2s Jakob Ugland scorer på straffespark og utlikner til 1-1 i 3. divisjons-oppgjøret mot serieleder Vindbjart på Sparebanken Sør Arena torsdag kveld.

Ett minutt inn i spilleforlengelsen headet Sander Alvestad Svela inn 3-2 og sikret det unge Start 2-laget tre poeng mot serieleder Vindbjart i torsdagens 3. divisjonsoppgjør på Sparebanken Sør Arena.

- Nå er jeg skikkelig stolt. Det er veldig gøy når man opplever slike stunder sammen. Denne seieren kommer guttene til å huske hele livet, om de fortsetter i Eliteserien eller legger opp, sier Start 2- trener Erik Mykland og smiler lurt i skjegget.

Vindbjart var det klart beste laget i 1. omgang, og tok fortjent ledelsen etter 26 minutter. Det ble gjort noen feilvalg i Start-forsvaret som førte til at Sander Barstad Bergan kunne runde keeper og legge ballen i tomt mål.

Fem minutter etter hvilen pådro Markus Nyhus seg sitt andre gule kort for kvelden, slik at Vindbjart ble redusert til 10 mann. Start fikk straffe for forseelsen, og Jakob Ugland var sikkerheten selv fra 11-metersmerket.

16 minutter før slutt kom Start på en kjapp kontring fem mot tre, Adrian Eftestad Nilsen var avslutter, og plutselig hadde hjemmelaget snudd kampen (2-1).

Sluttminuttene ble dramatiske i den underholdende kampen som ble spilt i et høyt tempo. Vindbjart utliknet like før stadionuret viste 90 minutter, da Sander Barstad Bergan «lobbheadet» ballen i mål.

Vennesla-laget trodde nok de hadde fått med seg ett poeng hjem til Moseidmoen, men det ville ikke Sander Alvestad Svela ha noe av. Ett minutt på overtid ble Start-spiller nummer 9 matchvinner da han nydelig headet inn 3-2.

- Vindbjart er det desidert beste laget vi har møtt. I første omgang var de klart bedre enn oss. Det røde kortet forandrer så klart kampbildet. Men det er ikke bare lett å spille 11 mot 10. Det er lett å bli defensiv i tankegangen. Det ble vi, vi mistet ballen for tidlig og gjorde noen gale valg. Men alt i alt er jeg selvsagt strålende fornøyd, avslutter Erik Mykland.

Neste kamp for det unge Start 2-laget, som torsdag kveld hadde med kun to A-lagsspillere (Altin Ujkani og Emir Derviskadic), er mot Madla på Sparebanken Sør Arena allerede på lørdag.