Brann - Start 1-1

Vi kjempet oss til et sterkt poeng borte mot Brann. Foto: NTB scanpix

Etter en oppløftende prestasjon mot Rosenborg torsdag kveld tok Start turen til Bergen og Brann søndag. Helgas hovedkamp på Eurosport ble spilt kl. 20.30, som vanlig med kun 200 tilskuere på grunn av corona-restriksjoner.

Start jaktet fortsatt sin første seier i årets sesong, mens Brann hadde vært veldig ustabile før denne kampen.

Inn på laget til denne kampen kom Steffen Lie Skålevik, som måtte stå over forrige kamp på grunn av sykdom. Dermed får han muligheten mot sin tidligere klubb. Kasper Skaanes, som også er flasket opp i Brann, startet kampen på benken. Det gjorde også tidligere Start-keeper Håkon Opdal.

Joey Hardarson måtte klare seg uten Afeez Aremu, som igjen slo opp sitt kutt i kneet i kampen mot RBK, og inn på laget kom Isaac Twum til sin første kamp fra start i år.

Martin Ramsland startet sin første kamp for sesongen mot Rosenborg, men han startet kampen mot Brann på benken.

Sist gang Start spilte mot Brann i Bergen var høsten 2018, da endte det med 4-1-seier til hjemmelaget.

Totalt har lagene møttes 12 ganger på Brann Stadion de siste 20 årene, og det har endt med syv seiere til Brann, to uavgjort-kamper og tre Start-seire.

Starts lag (1-4-3-3):

Jonas Deumeland – Eirik Wichne (Segberg fra 52), Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen (Robstad fra 6 min) – Isaac Twum, Eman Markovic, Eirik Schulze – Mathias Bringaker, Steffen Lie Skålevik (Børufsen fra 52), Kevin Kabran

Innbyttere: Amund Wichne, Espen Børufsen, Henrik Robstad, Mikael Ugland, Martin Ramsland, Erlend Segberg og Kasper Skaanes.

Branns lag (1-4-3-3):

Ali Ahamada - Thomas Grøgaard, Vegard Forren, Ole Martin Kolskogen, Daniel Pedersen - Fredrik Haugen, Amer Ordagic (Barmen fra 67), Petter Strand (Tveita fra 77) - Gilbert Koomson (Mehnert fra 89), Daouda Bamba, Robert Taylor (Hustad fra 77)

Innbyttere: Håkon Opdal, Christian Eggen Rismark, Erlend Hustad, Bismar Acosta, Jon-Helge Tveita, Marcus Mehnert, Ruben Kristiansen, Kristoffer Barmen, Mikal Berg Kvinge

Fakta:

Pause: 1-1
Brann Stadion

Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 9
Dommer: Tommy Skjerven

Gult kort: Kolskogen, (Brann) Kabran, Schulze, Twum, Segberg (Start)

Mål: 0-1 Selvmål (28 min), 1-1 Koomsom (41)

Slik var kampen:

1 min: Utrolig at vi ikke scorer med en gang. Markovic slår inn fra høyre og Brann-keeperen glipper ballen. Skåleviks skudd blir blokkert og så header en presset Schulze i stolpen fra tre meter når målet er åpent!

5 min: Tønnessen har fått seg en skikkelig smell i hodet og det blør kraftig. Han forlater banen for behandling, men det blir tidlig klart at han må bytte. Inn kommer Henrik Robstad.

brann start NTB scanpix 10
Kristoffer Tønnessen ut med skade tidlig. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

11 min: Wichne slår et flott innlegg og Kabran får til en god heading, men keeper redder greit. Det blåses også av for offside på Skålevik.

15 min: Brann har ikke vært i nærheten av en målsjanse så langt, mens vi veldig fort kunne tatt ledelsen etter ett minutt.

18 min: Branns første mulighet kommer etter at vi pådrar oss et brudd høyt i banen og hjemmelaget kontrer. Ender med et skudd fra Taylor fra 16 meter som Deumeland har grei kontroll på.

20 min: Koomsom kommer til en heading men den går rett i klypene på Deumeland.

23 min: Bamba avanserer inn i feltet og det ender med en klarering ut til corner. Like etter bokser Deumeland et innlegg ut i farlig sone og Haugen får til en avslutning, men skuddet går utenfor det åpne målet!

24 min: Så stikker Kabran igjennom på andre siden, dytter unna en forsvarer og fyrer av med venstrefoten fra 12-13 meter. Skuddet stryker stolperoten, men går utenfor!

28 min: 0-1! Schulze med strålende forarbeid ute på venstresiden, legger ballen ut i feltet og der får Markovic kranglet med seg ballen. Får skyter fra 8-9 meter, men treffer i stolpen. Ballen går ut, treffer keeper i bakhodet og spretter i mål.

brann start NTB scanpix 7
Markovic setter inn 1-0.Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

33 min: Kabran får ballen i bakrom og stormer inn i Brann-keeperen som plukker ballen før svensken. Blir belønnet med gult kort.

41: 1-1. Koomsom dukker opp på bakre stolpe og header inn ett innlegg, og dermed er vi like langt.

42 min: Så kommer Brann på en kontring igjen og Taylor får til en god avslutning fra 16-17 meter. Den redder Deumeland fint.

45+1 min: Markovic kommer på en kontring, fører ballen opp til 16 meter og fyrer av. Skuddet går rett på keeper.

47+3 min: Ballen spretter frem og tilbake i Start-feltet og til slutt lander den hos Bamba som prøver seg på en volley, men skuddet går langt over.

Pause: 1-1. En ganske sjanserik omgang der vi kunne tatt ledelsen allerede etter 1 minutt da ballen gikk i stolpen. Etter at vi tok ledelsen hadde vi god kontroll en stund, men Brann kom sterkt etter utlikningen.

2. omgang i gang. Det er ikke gjort noen bytter i pausen.

48 min: Brann trykker på i starten av omgangen, tydelig ivrige på å ta initiativet i denne omgangen.

52 min: Twum feller Haugen på 22 meter. Frisparket fra Pedersen går over både muren og målet.

53 min: Dobbeltbytte. Wichne sliter med en skade og må ut. Inn kommer Segberg. Ut går også Skålevik, inn kommer Børufsen.

58 min: Strand får en god mulighet når han får skyte fra 10 meter, men Deumeland redder. Vi har blitt spilt veldig lave i starten av omgangen og er nødt til å få opp aggresiviteten og presisjonen for å komme inn i kampen igjen.

59 min: Så får vi en kjempesjanse! Bergan løfter igjennom til Bringaker som kommer helt alene med keeper. Brann-keeperen er tidlig ute og gjør en god redning på skuddet til Bringaker!

61 min: Daniel Pedersen fyrer av fra 18-19 meter, men Deumeland redder igjen. Veldig god kamp av vår tyske keeper så langt.

67 min: Brann fortsetter å spille ball, men vi forsvarer boksen ganske bra så langt. Bamba fyrer av et langskudd som går via en Start-spiller og ut til corner. Den rensker vi unna etterhvert.

68 min: Schulze drar en flott skuddfinte og fyrer av med venstrefoten fra 16 meter, men det Ahamada redder.

77 min: Skjedd lite de siste ti minuttene. Brann spiller ball fra side til side og vi ligger ganske godt organisert og har ok kontroll nå.

79 min: Bringaker snapper ballen på egen banehalvdel, spiller en vegg og prøver seg på et skudd fra midtbanen. Går over Ahamada, men et godt stykke utenfor målet.

88 min: Fortsatt har vi ganske god kontroll her, og vi kommer på noen kontringer innimellom. Brann ikke like aggressive nå.

90 min: Legges til fem minutter her. Skjedd mindre foran målene de siste minuttene. Vi forsvarer oss bra.

Slutt: Det ender med poengdeling i Bergen i en kamp der vi startet bra og tok ledelsen fortjent. Etterhvert kom hjemmelaget sterkere og de trykket oss tidvis langt tilbake i banen. Start-forsvaret stod likevel bra i mot og ryddet godt unna i egen boks. En slitekamp der vi må si oss godt fornøyd med ett poeng.

Nå venter Stabæk hjemme i neste kamp, på Sparebanken Sør Arena neste søndag.