Bodø/Glimt - Start 6-0

Det endte med et stygt tap etter at Bodø/Glimt scoret fire mål på ti minutter i starten av andre omgang.(Foto: NTB Scanpix)

Annonse:

Start reiste til Bodø etter en solid opptur mor Vålerenga tidligere i uka. Seieren var sesongens andre, noe som er ti færre seiere enn de Glimt stod bokført med før kampen.

Bodø-laget har vært helt suverene i Eliteserien så langt i år, så Start var store outsidere før kampen.

Joey Hardarson måtte klare seg uten Jonas Deumeland, som fikk reise til Belgia for å treffe sin nyfødte datter, mens Afeez Aremu, Martin Ramsland, Mathias Bringaker, Sander Sjøkvist og Andri Tryggvason heller ikke ble klare til kampen.

Sist lagene møttes i offisielle kamper var i 2018-sesongen. Da vant Start faktisk tre av tre kamper, men rykket likevel ned, mens Glimt klarte seg med et nødskrik. Siden den gang har Glimt hatt en eventyrlig utvikling.

Lagoppstillinger:

Starts lag (1-4-3-3):

Amund Wichne - Eirik Wichne, Jesper Daland (Robstad fra 61), Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen  - Joackim Jørgensen (Segberg fra. 58), Isaac Twum, Eirik Schulze (Akinyemi fra 46) - Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik (Markovic fra 58), Kevin Kabran (Børufsen fra 78)

Innbyttere: Fredrik R. Hansen, Henrik Robstad, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Eman Markovic, Espen Børufsen, Adeleke Akinyemi,

Bodø Glimts lag (1-4-3-3):

Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Marius Lode, Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan - Sondre Brunstad Fet, Patrick Berg (Tjærandsen-Skau fra 78), Ulrik Saltnes (Hussein fra 78) - Philip Zinckernagel, Victor Boniface, Jens Petter Hauge (Solbakken fra 69).

Innbyttere: Marcus Ellingsen Andersen, Aleksander Foosnæs, Isak Helstad Amundsen, Adan Abadala Hussein, Sammy Skytte, Ask Tjærandsen-Skau, Ola Solbakken, Ole Amund Sveen, Sebastian Tounekti

Fakta:

Bodø/Glimt - Start 6-0 (2-0)

Aspmyra stadion  - 22. august 2020

Dommer: Tommy -skjerven

Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Boniface (17), 2-0 Berg (37), 3-0 Hauge (51), 4-0 Zinckernagel (53), 5-0 Hauge (58), 6-0 Boniface (61)

Gule kort:

Slik var kampen:

1 min: Glimt rett i angrep, Hauge legger ut til Berg som fyrer av fra 16 meter. Wichne gjør en god redning og slår til corner.

7 min: Start blir presset kraftig tilbake i banen i starten her. Tydelig at Glimt ønsker å få et tidlig mål her. Foreløpig har vi rensket unna det som har kommet.

13 min: Et innoverskrudd innlegg fra Kabran har retning rett i lengste hjørne, og Glimt-keeperen må slå ballen til corner.

16 min: 1-0. Glimt kontrer og Zinckernagel skyter, men Wichne redder. Like etter er det Boniface som header ballen kontant i mål etter innlegg fra Zinchernagel.

25 min: Kabran prøver et skudd fra 25 meter, men det går rett på keeper.

27 min: Stor sjanse. Kabran får ballen i feltet, legger til Schulze og han prøver å plassere ballen i lengste kryss fra 10 meter. Skuddet går en meter over mål.

34 min: Saltnes fyrer av fra 12-23 meter meter, på innsiden av stolpen!

35 min: 2-0. Berg dukker opp på bakre stolpe og pirker inn en corner. Ikke veldig imponerende forsvarsspill på den corneren.

37 min: Tønnessen prøver seg med et skudd med høyrebeinet fra 16 meter, men det fyker over mål.

Pause: Det står 2-0 til Glimt. Hjemmelaget åpnet aggressivt og fikk belønning for offensiven da Boniface headet inn 1-0. Vi hadde våre muligheter men klarte ikke å omsette dem, og i stedet var det Glimt som økte ledelsen. Alt i alt en fortjent ledelse.

2. omgang: Vi gjør et bytte i pausen. Eirik Schulze går ut, og inn kommer Akinyemi.

49 min: Hauge skjærer innover, spiller vegg og prøver et skudd fra 16 meter, men han får ikke noe klem på skuddet.

51 min: Straffe til hjemmelaget. Zinckernagel går i bakken i duell med Wichne. Hauge tar straffen og setter den helt nede i hjørnet. 3-0.

53 min: 4-0. Vi mister ballen lett i eget forsvar. Bergan gjør en god takling, men Zinckernagel plukker opp ballen og banker den i lengste hjørne.

55 min: 5-0. En corner stusses bak i feltet og der står Hauge mutters alene og header ballen i mål. En forferdelig start på andre omgang, og kampen er for lengst avgjort.

60 min: 6-0. Igjen er vi upresise på egen banehalvdel, igjen straffer Glimt oss hardt. Boniface som scorer denne gangen.

73 min:  Glimt fortsetter å styre kampen. Start har dessverre vært sjanseløse så langt i denne omgangen. Det virker som luften gikk helt ut av laget da 3-0-målet kom såpass tidlig i omgangen.

77 min: Robstad med fint initiativ, driver frem og slipper ballen til Akinyemi som får avslutte fra god posisjon. Skuddet er for løst og går rett i fanget på keeper.

Slutt: Det ender med 6-0 etter at hjemmelaget punkterte kampen fullstendig i løpet av ti minutter i starten av andre omgang. I første omgang hang Start-gutta ok med og hadde også et par gode muligheter, men i andre omgang fikk hjemmelaget gjøre omtrent som de ville.

Kort oppsummert så møtte vi et mye bedre lag i dag, og nå handler det bare om å glemme dette og revansjere seg ved første anledning.

Neste kamp for Start er neste søndag, hjemme mot Aalesund.