Start - Bodø/Glimt 1-1

Det ble fartsfylt og underholdende på Sparebanken Sør Arena onsdag kveld. Start kunne stukket av med seieren, men det endte til slutt med poengdeling mot de suverene seriemesterne. Foto: NTB scanpix

Start tok i mot de suverene seriemesterne Bodø/Glimt sesongens 27. runde i Eliteserien. Før kampen var Start levnet få muligheter mot Glimt-laget som har knust de fleste rekorder i årets sesong.

Med fire kamper igjen av sesongen hadde de allerede tangert poengrekorden med 71 poeng, de hadde knust scoringsrekorden med sine 90 mål og de har flest seire i løpet av en sesong.

Det finnes nesten ikke superlativer igjen å bruke for å beskrive det Glimt har levert denne sesongen.

I oppgjøret på Aspmyra i sommer vant Glimt hele 6-0 over Start, men de to siste oppgjørene på Sparebanken Sør Arena (serie og cup i 2018) endte med Start-seier.

Til kampen mot Glimt måtte Hardarson klare seg uten Espen Børufsen som fortsatt sliter med skade, og med det var troppen den samme som tapte mot Viking i helga. Start-laget stod med tre seire på de siste fem kampene hjemme og lå på sikker plass før denne runden, ett poeng foran Strømsgodset på kvalikplass.

Glimt kunne glede seg over å ha fått sine to norske landslagsspillere, Patrick Berg og Marius Lode, tilbake etter at de måtte sitte i korona-karantene etter sist landslagssamling.

Starts lag: (1-4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen - Erlend Segberg (Bringaker fra 74), Mohamed El Makrini, Eirik Schulze - Christian Bolanos (Skaanes fra 68), Eman Markovic, Kevin Kabran

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Vegard Bergan, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Martin Ramsland

Bodø/Glimts lag (1-4-3-3):

Nikita Haikin - Alfons Sampsted (Konradsen fra 59), Marius Lode, Isak Amundsen, Fredrik Bjørkan - Hugo Vetlesen (Fet fra 59), Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Ola Solbakken

Innbyttere: Smits, Høibråten, Foosnæs, Konradsen, Moberg, Hagen, Fet, Hauge, Tounekti.

• Eliteserien runde 27

• 2. desember 2020

• Sparebanken Sør Arena

• Mål: 1-0 Schulze (17 min), 1-1 Junker (25 min)

• Gule kort: Patrick Berg, Jesper Daland, Mohamed El Makrini, Alfons Sampsted, Jonas Deumeland

• Tilskuertall: 600

Slik var kampen:

1 min: Kampen er i gang, og for en start vi har fått! Start gikk rett i angrep og fikk lagt inn, men dessverre kom ingen Start-spillere seg på innlegget. Bodø/Glimt svarte med å gå rett i angrep selv, som etter hvert førte til at Ola Solbakken fikk satt ballen i mål. Men målet ble annullert for offside.

6 min: Start har åpnet best, med mest ball og et par farlige brudd. Sjansene har derimot uteblitt og Bodø/Glimt har god kontroll.

7 min: Bodø/Glimt med gode tendenser og de får nesten spilt seg gjennom, men godt forsvarsspill hindre gjestene.

8 min: Zinckernagel får fyrt av et godt skudd mot lengste stolpe, men Deumeland sender ballen ut til hjørnespark. Hjørnesparket ble aldri truende for hjemmelaget.

10 min: Nytt hjørnespark for gjestene, som denne gangen ble småfarlig for Start. Innlegget gikk helt inn på målstreken, før Deumeland fikk bokset den unna!

12 min: Start får frispark på 25 meter, fra litt skrått hold. Etter en dårlig klarering får Schulze stjålet ballen og blir felt! Frisparket ble aldri farlig nok, og gjestene fikk klarert.

17 min: MÅÅÅÅL! Vi leder 1-0 mot Bodø/Glimt! Et kjapt innkast fra Kabran sender Bolanos inne i sekstenmeteren, og han finner Erik Schulze foran mål som pirker ballen over streken!

20 min: Bodø/Glimt får spilt seg langt inne på Start sin halvdel og Patrick Berg får fyrt av fra 25 meter, men skuddet går langt over mål.

22 min: Ny god mulighet for Start! Schulze stjeler ballen fra gjestene og kommer seg inn i sekstenmeteren. Dessverre blir alternativene for få, og skuddet fra skrått hold har Haikin god kontroll på.

23 min: Gjestene er farlig frempå, og får lagt inn i boksen og avsluttet. Heldigvis går ballen utenfor!

25 min: 1-1. Straffespark til Bodø/Glimt, når Bjørkan går i bakken. Ballen ble satt sikkert i mål av Kasper Junker. Dermed er lagene like langt på Sparebanken Sør Arena.

30 min: Det er en kamp som har tent fyr i de siste minuttene. Mange taklinger og mye temperatur. Det er to lag som virkelig har lyst til å vinne.

32 min: Frispark for Start på hjørnet av Bodø/Glimts boks. Schulze stjeler nok en gang ballen etter en dårlig pasning fra Haikin, blir lagt i bakken og dommer drar frem det gule kortet til gjestenes Sampsted.

36 min: God mulighet for gjestene når Ola Solbakken dribler seg forbi Start forsvar og inn i sekstenmeteren. Han får lagt inn, men avslutningen ble aldri det helt store.

38 min: Kjempesjanse på hjørnespark for hjemmelaget! Ballen er godt slått fra Bolanos, og El Makrini treffer tverrligger!

40 min: God sjanse for Start! En lang pasning blir slått gjennom på Kevin Kabran, som har for lite alternativer og skyter ballen ut til innkast fra skrått hold.

41 min: Kjempemulighet for Bodø/Glimt som får lagt inn på Kasper Junker. Dansken ruver høyest i lufta og sender ballen til side for mål.

45 min: Bodø/Glimt spiller seg nok en gang langt inne på vår halvdel og får sendt avgårde en avslutning. Den gangen ble avslutningen blokkert og Deumeland kan plukke ballen ned.

PAUSE: 1-1 til pause, som må sies å være et greit resultat. Det kunne vært flere scoringer til begge lag, kampen har vært jevnspilt. Vi har fått en morsom førsteomgang på Sparebanken Sør Arena!

46 min: Bodø/Glimt tar avspark og dermed er kampen i gang igjen!

50 min: Jevn og rolig åpning på den andre omgangen. Bodø/Glimt har mye ball, men vi forsvarer oss godt og lar ikke gjestene skape de store sjansene.

55 min: Bodø/Glimt spiser seg nærmere og nærmere. Zinckernagel får driblet seg til et innlegg ute på høyresiden, men innlegget blir klarert ut til hjørnespark av Jesper Daland. Hjørnesparket ble ufarlig.

56 min: Andreomgangens så langt farligste Start-angrep! Innlegget fra Bolanos blir litt for hardt og Kabran får ikke kontroll på ballen, som går ut til utspark for keeper.

64 min: Det går lang tid mellom høydepunktene så langt i andreomgangen. Gjestene styrer alt av banespillet, mens vi ligger godt og kompakt foran egen boks.

65 min: Stor mulighet for seriemesterne, når Start-spillerne roter foran eget mål. Saltnes får etter hvert fyrt av fra 20 meter, men skuddet går utenfor mål.

68 min: God intensitet i hjemmelaget som vinner ballen høyt oppe på Bodø/Glimts banehalvdel. Vi får etter hvert lagt inn, men keeper Haikin har god kontroll på innlegget.

70 min: Gode Start-minutter nå. Vi vinner ballen gang på gang etter gjestenes klareringer, men klarer ikke å være skarpe nok på siste tredjedel.

72 min: God sjanse for Bodø/Glimt. Et innlegg, som Deumeland ikke klarer å fange, blir en stor mulighet når Zinckernagel skyter ballen inn i boksen igjen. Ballen spretter mellom flere spillere, men vi får heldigvis klarert!

77 min: Kjempesjanse for Start! Kevin Kabran blir spilt gjennom, men får ikke avsluttet. Han får dog spilt ballen inn i boksen langs bakken, men Bringaker får akkurat ikke satt foten på ballen, og keeper Haikin får kontroll.

79 min: Hjørnespark for Start etter at Kabran nok en gang er en stor trussel på venstresiden. Hjørnesparket ble slått ut av feltet av Haikin.

81 min: God mulighet for Start nok en gang! Markovic får spilt Kabran alene mot backen, og får lagt inn. Dessverre klarer Bodø/Glimt å klarere ut til hjørnespark, som heller ikke denne gangen ble farlig.

83 min: Gjestene med et farlig slått frispark. Et skudd blir blokkert, og hjørnespark for Bodø/Glimt. Hjørnesparket ble aldri det helt store, og Deumeland får kontroll på ballen etter et skudd fra skrått hold.

86 min: Nytt hjørnespark for Bodø/Glimt, etter et skudd fra Zinckernagel som var på vei ned i lengste hjørne. Nok en gang har vi god kontroll på hjørnespark!

90 min: Stor sjanse for Start! Et godt innlegg treffer hodet til Kasper Skaanes som dessverre header utenfor! Både Start-spillerne og publikum ropte på straffe, men fikk ikke noe som helst fra dommeren.

90+3 min: Kampens siste mulighet ble en heading fra Zinckernagel, men avslutningen ble for svak, og aldri en trussel for Deumeland.

SLUTT: Det ender 1-1 i en fartsfylt og spennende kamp, der vi var fullt på høyde med de suverene seriemesterne. Bodø/Glimt hadde mye av banespillet, men vi skapte mange gode muligheter og var ikke langt unna å stikke av med seieren på slutten.

Neste kamp er borte mot Mjøndalen, søndag 6. desember!