Start - Viking 1-1

Espen Børufsen og Martin Ramsland var tilbake på banen, men det endte med poengdeling mot Viking. Foto: NTB scanpix

Annonse:

I den sjette serierunden i Eliteserien tok Start i rivalene fra Stavanger, Viking, til kamp på Sparebanken Sør Arena. Start jaktet årets første seier, mens Viking noterte seg for sin første trepoenger da de slo Sandefjord runden før.

Start leverte en defensivt solid kamp mot Haugesund i midtuken, men et selvmål på overtid gjorde at det likevel ble tap.

Til kampen mot Viking var det et par endringer i troppen

Martin Ramsland hadde ikke vært på banen så langt i Eliteserie-sesongen, etter at han opererte i lysken for en måned siden. Til denne kampen var han tilbake i troppen.

Det var også Espen Børufsen, ganske nøyaktig to år etter at han spilte sin siste offisielle kamp for Start.

I førsteelleveren tok Bringaker spissplassen, ettersom Lie Skålevik var småsyk og dermed måtte holde seg borte fra resten av laget.

Skadelisten var noe kortere enn tidligere i sesongen, kun Henrik Gjesdal (korsbånd) og Afeez Aremu (kutt i kneet) var helt uaktuelle for spill. Dermed var det tøff konkurranse om å få en plass både på laget og i troppen.

Sist Start møtte Viking i seriespill var i 2016. Da vant rogalendingene 2-0 hjemme og 1-0 på Sparebanken Sør Arena.

Starts lag (1-4-2-3-1):

Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Henrik Robstad - Joackim Jørgensen (Segberg fra 40), Eirik Schulze - Kasper Skaanes, Eman Markovic (Ramsland fra 68), Kevin Kabran - Mathias Bringaker (Børufsen fra 45)

Innbyttere:

Amund Wichne, Kristoffer Tønnessen, Sander Sjøkvist, Erlend Segberg, Mikal Ugland, Espen Børufsen, Martin Ramsland

Vikings lag (1-4-3-3):

Iven Austbø – Fredrik Torsteinbø, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Adrian Pereira – Kristoffer Løkberg (Sondre Auklend fra 73), Joe Bell, Johnny Furdal – Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland (Zymer Bytyqi fra 73), Veton Berisha.

Innbyttere:

Trym Ur, Axel Óskar Andrésson, Zymer Bytyqi, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl.

Fakta:

Start - Viking

Pause: 0-0

Sparebanken Sør Arena

Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 6

Dommer:  Ola Hobber Nilsen (Nordstrand IF)

Mål: 1-0 Eirik Schulze (74), 1-1 Zymer Bytyqi (84)

Gult kort: Erlend Segberg, Kevin Kabran

Slik var kampen:

2 min: Viking får kampens første corner, men vi rensker unna.

4 min: Kampens første avslutning kommer i fra Markovic, fra 25 meter og skuddet går også et par meter utenfor målet.

5 min: Et fint Start-angrep ender med at Kabran får ballen feilvendt på fem meter. Prøver å snu seg å skyte men en Viking-spiller får pirket ballen unna. I returrommet plukker Schulze opp ballen og banker den i mål, men dommer har allerede blåst for frispark mot Kabran.

8 min: Viking spiller seg til en farlig innleggsmulighet på venstresiden, men Deumeland er fint ute og snapper innlegget før Høiland.

10 min: Kabran får en fint mulighet til å utfordre en mot en like utenfor 16-meteren, men han får ballen for langt foran seg når han prøver å dra seg forbi.

16 min: Det ropes på straffe da Eirik Schulze plukker opp en ball i returrommet, men blir dyttet overende i det han skal til å skyte. Dommer vinker spillet videre.

18 min: Gigantisk sjanse! Et innlegg blir stusset videre og faller ned i føttene til Kabran, som er helt alene på bakre stolpe. Austbø gjør seg stor og klarer å parere skuddet fra Kabran.

20 min: Robstad med fin pasning i bakrom til Bringaker, men han blir dessverre løpt opp i det han nærmer seg mål.

22 min: Halvspilt omgang. Vi har vært det førende laget så langt.

23 min: Innlegg fra venstre treffer Ibrahimaj, men han klarer ikke styre headingen på mål.

25 min: Viktig inngripen fra Daland! Ibrahimaj header et innlegg ned i føttene på Høiland, men Daland får satt inn en takling før Høiland får avsluttet. Viking mer offensive nå etter at vi styrte det meste de første 20 minuttene.

28 min: Stor sjanse! Jørgensen løfter ballen inn i bakrom til Skaanes, men han får ikke noe ordentlig treff når han prøver å avslutte med venstrefoten.

29 min: Høiland kommer til en heading fra 12-13 meter, men den går rett i fanget på Deumeland.

34 min: Viking som trykker på nå med flere farlige innlegg inn i Start-feltet, men uten å komme til noen klare målsjanser så langt.

40 min: Vi må gjøre et bytte. Joackim Jørgensen, som har vært god på midtbanen i første omgang, må gi seg. Inn kommer Erlend Segberg.

Pause: Det er målløst etter de første 45 minuttene. Vi startet best og burde kanskje tatt ledelsen da Kabran fikk stå helt alene i feltet. Men Viking kom sterkere utover i omgangen og tok over initiativet i kampen.

Vi gjør ett bytte i pausen. Ut går Bringaker, og inn kommer Espen Børufsen. Dermed er Børufsen endelig tilbake på banen etter nesten to års ventetid.

53 min: Fin ball i bakrom er nære med å sende Skaanes helt alene med keeper, men en Viking-forsvarer får slengt ut en fot og klarert i siste liten.

58 min: Gode tendenser i angrepsspillet nå, men det mangler litt på den siste pasningen for at vi skal komme til store muligheter.

60 min: Det går et gisp gjennom publikum når Daland mister ballen i farlig posisjon, men stopperen henter seg mesterlig inn igjen og setter inn en presis takling.

64 min: Ok mulighet når Viking spiller seg fri på høyresiden. Innlegget treffer Berisha i feltet, men han klarer ikke styre avslutningen mot mål.

68 min: Bytte: Ut går Eman Markovic, inn kommer Martin Ramsland, til enorm jubel.

72 min: Viking-keeper Austbø lander forkjært når han kolliderer med Berisha. Etter litt behandlig kan han fortsette.

74 min: 1-0! Ramsland slår ballen inn i feltet fra venstresiden, Skaanes når akkurat ikke frem på innlegget, men i stedet lander ballen perfekt hos Eirik Schulze på bakre stolpe. Han setter den sikkert i mål, og scorer dermed sitt første Start-mål.

76 min: Farlig Viking-innlegg igjen, men Bergan blokkerer avslutningen fra Berisha.

78 min: Skaanes vinner ballen og setter fart fremover. Prøver å stikke igjennom Kabran, men han går i bakken i duell med en Viking-forsvarer.

83 min: 1-1. Så sitter utlikningen. Et fantastisk skudd i lengste kryss fra Zymer Bytyqi.

86 min: Stor Viking-sjanse med skuddet fra 7-8 meter får utenfor.

87 min: Espen Børufsen er nære å sette inn 2-1. Skjærer gjennom i feltet og men keeper i det han skal tuppe ballen i mål. Det hadde vært gøy det!

90 min: Spillet bølger frem og tilbake nå med to lag som går for tre poeng.

90+3 min: Viking presser på nå og får en corner. Den klareres ut av Daland.

Slutt: Det ender 1-1 i en kamp der vi startet best i begge omgangene, men Viking kom sterkt tilbake i begge omganger. Alt i alt et ok resultat ut ifra spill og sjanser. Gledelig at Ramsland og Børufsen var tilbake på banen.

Neste kamp for Start er borte mot Sarpsborg søndag 12. juli, før Rosenborg kommer på besøk torsdag 16. juli.