Start - Brann 1-1

Brann tok ledelsen mot spillets gang før Eirik Schulze satte inn utligningen. Flere mål ble det ikke. (Foto: NTB).

Onsdag kveld var det klart for en svært viktig kamp for Start i nedrykksstriden i årets Eliteserie. Ettersom Strømsgodset tidligiere samme kveld slo allerede nedrykksklare AaFK 4-1 i Ålesund, måtte Start vinne dagens kamp for å beholde den siste sikre plassen i årets Eliteserie etter at denne runden er over.

Brann, som hadde de tidligere Start-spillerne Håkon Opdal og Mathias Rasmussen i start-elleveren til dagens kamp, kom til denne kampen med en 2-1-2-form på de fem siste kampene. De to siste kampene hadde derimot endt med 0-2-tap mot Viking i Stavanger og 1-1 hjemme mot Sarpsborg i helga.

Start hadde på de siste fem kampene også en 2-1-2-form. På de tre siste kampene hadde det derimot blitt 1-4-tap mot Viking i Stavanger, 1-1 hjemme mot seriemester Bodø/Glimt uken før og et surt 0-1-tap borte mot Mjøndalen søndag.en før

Da Brann og Start møttes i Bergen tidligere i år, endte kampen uavgjort 1-1.

Sist disse lagene møttes i Kristiansand var 12. mai 2018. Den gang vant Brann 1-0.

Lagoppstillinger:

Starts lag (4-2-3-1): Jonas Deumeland- Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Jesper Daland, Kristoffer Tønnessen- Mohamed el Makrini (Skålevik fra 42), Erlend Segberg - Christian Bolanos (Ramsland fra 84), Eirik Schulze, Kevin Kabran- Eman Markovic (Robstad fra 90).

Innbyttere: A Wichne, Robstad, Bergan, Skaanes, Bringaker, Ramsland, Skålevik.

Branns lag: Opdal – Blomberg, Fjóluson, Forren, Grøgaard Kristiansen fra 46) – Strand, Barmen, Rólantsson – Rasmussen (Tveita fra 46), Bamba (Svendsen fra 90), Taylor.

• Pause: 0-0

• Eliteserien, runde 29.

• Sparebanken Sør Arena

• Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF

• Gult kort: Eman Markovic (65), Erlend Segberg (84), Start.

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 0-1 Petter Strand (60), 1-1 Eirik Schulze (69)

• Tilskuere: 600

Slik var kampen:

2. min: En Brann-spiller fyrer fra 20-25 meter, men forsøket går over mål.

3. min:  Start får kampens første store sjanse når Wichne får kranglet med seg ballen inn i feltet og får skutt fra kort hold, men tidligere Start-keeper Opdal er med på notene.

9. min: Enorm sjanse! Segberg plukker opp ballen etter en corner og slår hardt inn foran mål, der står Schulze alene men han treffer ikke skikkelig når han skal styre ballen i mål.

12. min: Ny stor sjanse! Kabran skrur et flott innlegg på bakre stolpe og Bolanos får headet fra fem meter, men Opdal får slått den til corner.

13 min: Nytt godt innlegg, denne gang fra El Makrini, men Bolanos og Schulze når akkurat ikke frem på ballen. Start helt klart nærmest scoring så langt i denne kampen.

16. min: Brann farlig frempå. Slår inn foran mål og Deumeland slår den ut farlig sone, men Start får til slutt klarert.

18. min: Start frempå igjen. Wichne med fin pasning over til Tønnessen, og han slår den på direkten inn foran mål. Schulze får etterhvert avsluttet fra skrått hold, men skuddet går utenfor.

19 min: Innoverskrudd innlegg fra Bolanos stryker luggen til Schulze foran mål, men han får ikke nok kontakt med ballen til at han klarer å styre den i mål.

21. min: Frispark til Start i god innleggsposisjon, men Brann får klarert.

27 min: Rasmussen fyrer av et hardt skudd fra 20 meter og Deumeland må slå den ut til corner.

30. min: Segberg slår et innlegg inn i feltet. Ballen treffer hodet til Markovic som kommer seg til en mulighet, men dessverre går ballen like over mål.

36. min: Jørgensen fyrer fra distanse, men forsøket går like over.

38 min: El Makrini blir liggende nede etter en takling, og må få tilsyn. Kommer seg etter hvert på beina igjen.

42. min: Bytte Start. El Makrini må gi seg etter å ha fått en smell. Inn kommer Steffen Lie Skålevik.

43 min: Tønnessen med presist innlegg foran mål og der får Bola heade fra fem meter, men Opdal redder! Bolanos blir også avblåst for offside.

44 min: Strand fyrer av via en Start-spiller og Deumeland er utspilt, men ballen går over mål.

45. min: Minimum tre minutter tillegg.

PAUSE!

Lagene går til pause på stillingen 0-0. Start har hatt sine muligheter, men har ikke vært effektive nok foran mål.

2. omgang

46. min: Eman Markovic sparker igang den andre omgangen.

46. Dobbeltbytte for Brann i Pausen: Grøgaard ut - Tveita inn, Rasmussen ut - Kristiansen inn,

46. min: Start med omgangens første corner før minuttet er spilt, men ballen ender hos Opdal.

53. min: Daland stiger til værs på en corner og header like utenfor!

56. min. Frispark til Start i god innleggsposisjon. Brann får derimot klarert.

57. min: Nære for Markovic, men lyngdølen og Start må ta til takke med en corner.

60. min: 0-1 Petter Strand setter et frispark direkte i mål fra litt over 20 meter. Mot spillets gang.

Start brann foto ntb scanpix12
Petter Strand setter inn 0-1 på frispark. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

65. min: Gult kort til Eman Markovic. Brann med frispark i god posisjon. Forsøket går først i muren, men Brann beholder ballen en kort periode. Blir ufarlig.

69. min: 1-1 Eirik Schulze setter inn utligningen for Start! Han avslutter et langt angrep som ender med at Kabran spilles fri på venstre. Han slår inn til Schulze som får tid til å ta i mot ballen og plassere ballen i mål.

Start brann foto ntb scanpix11
Eirik Schulze jubler etter 1-1 målet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

71. min: Schulze får en ny sjanse fra 16 meter, men han får ikke nok kraft på skuddet til å overliste Opdal.

78. min: Frispark Brann i god posisjon. Deumeland får tatt ballen, men gir samtidig en farlig retur. Start får til slutt avverget.

82. min: Tønnessen med bra innlegg til Wichne på bakerste stolpe, men han får ikke noe skikkelig treff på avslutningen. Stor sjanse!

84. min: Bolanos ut - Ramsland inn.

84. min: Straffe til Brann. Segberg får det gule kortet i situasjonen.

85. min: Bamba skyter straffen over mål!

90. min: Bytte Start: Markovic ut - Robstad inn.

90. min: Bytte Brann: Bamba ut - Svendsen inn.

90. min: Minimum 4 minutter tillegg.

SLUTT!

Det ender uavgjort 1-1 i sesongen siste hjemmekamp. Brann tok ledelsen mot spillets gang etter en time, men Eirik Schulze utlignet ni minutter senere. Brann brant også et straffespark i det 85. minutt. Start hadde likevel nok sjanser, og burde scoret flere.

Resultatet gjør at Start faller ned på kvalifiseringsplass, tre poeng ned til Mjøndalen på direkte nedrykk og et poeng opp til Strømsgodset på sikker plass.

Samtidig møter Mjøndalen Rosenborg på Lerkendal torsdag kveld.

I sesongens siste kamp 22. desember møter Start Vålerenga i Oslo mens Mjøndalen har allerede nedrykksklare AaFK hjemme.

Strømsgodset, som for øyeblikket ligger et poeng over Start, har to kamper igjen å spille, først en utsatt kamp mot Odd før de møter Stabæk hjemme i siste runde.

Dette blir med andre ord en meget spennende sesongavslutning!