Start - Kristiansund 1-2

Bolanos-scoring var ikke nok - Kristiansund tok med seg alle poengene. (Foto: NTB Scanpix)

På grunn av landskamppause og en spillefri helg, hadde Start etter 1-0-seieren mot Aalesund 30. august  tre uker på å forberede dagens kamp.

Nykommerne Mohamed El Makrini og Christian Bolanos gikk begge rett inn på laget. Ellers er også Eman Markovic tilbake i elleveren.

Start lå før dagens kamp på kvalikplass (14. plass) med fire poeng opp til Sandefjord på sikker plass. Ettersom Mjøndalen tapte 2-0 borte mot Sarpsborg lørdag kveld, kunne de ikke de passere Start etter denne runden.

Start stod ellers med fem hjemmekamper på rad uten tap, hvorav de tre siste hadde endt med seier.

For Kristiansunds del ligger de på en 6. plass før dagens kamp. Nordmøringene tapte sist helg 5-3 hjemme mot Viking etter å ha vunnet de to foregående kampene.

Lagoppstillinger:

Start: Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan (Jørgensen fra 62), Kristoffer Tønnessen, Mohamed El Makrini, Eirik Schulze (Ugland fra 84), Kasper Skaanes (Børufsen fra 74), Christian Bolanos, Steffen Lie Skålevik (Ramsland fra 62), Eman Markovic (Bringaker fra 74)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Espen Børufsen, Isaac Twum, Martin Ramsland, Mathias Bringaker.

Kristiansund: Serigne Mbaye (Holmen Johansen fra 46) - Bent Sørmo, Ivar Furu, Aliou Coly, Christoffer Aasbak - Andreas Hopmark, Amidou Diop (Skarsem fra 67) - Sondre Sørli (Bye fra 67), Oussenyou Diagne (Sivertsen fra 89), Amahl Pellegrino - Flamur Kastrati (Askar fra 76).

Innbyttere: Eirik Holmen Johansen - Christophe Psyche, Bendik Bye, Erlend Blakstad Sivertsen, Olaus Skarsem, Amin Askar, Max Williamsen, Pemi Faris, Oskar Sivertsen.

• Pause: 0-2

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, runde 18

• Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL

• Mål: 0-1 Amahl Pellegrino (29), 0-2 Christoffer Aasbak (39), 1-2 Christian Bolanos (90)

• Gult kort: Mohamed El Makrini (45), Eirik Schulze (63) Start. Christoffer Aasbak (44), Diagne (71), Kristiansund.

• Rødt kort: Ingen

• Tilskuere: 200

Slik var kampen:

1. min: Kristiansund sparker igang dagens kamp.

3. min: Kastrati setter en ball i mål, men vinkes av for offside.

7 min: Start kommer til sin første mulighet etter at Bolaños slår en presis corner som El Makrini nesten når frem på. Blir i stedet frispark for kollisjon med keeper.

10. min: Markovic drar seg innover og fyrer av fra 16 meter. Treffer bra, men Mbaye får slått skuddet unna.

13. min: Flott Start.angrep! Bolanos drar av en mann og serverer en strøken crosspasning til Tønnessen, han slår inn på volley til Markovic, men han styrer skuddet like utenfor. Det ville blitt en fantastisk scoring.

18. min: KBK nære! Kommer til en heading fra 6-7 meter på en innoverskrudd corner. Men headingen går heldigvis like utenfor.

20. min: Start er nære å score etter en corner. Igjen er det Bolanos som skrur ballen perfekt inn, og igjen er det El Makrini som rager høyest, men headingen går via tverrligger og over!

29. min. 0-1 Kristiansund får frispark på hjørnet av 16-meteren og Amahl Pellegrino setter ballen rett i mål.

Start-Kristiansund 1-2 (246)mål
0-1 ved Pellegrino

30. min: Trippelsjanse for Start! Skålevik spilles i gjennom og skyter med venstre, skuddet blir blokkert og Skålevik får en ny mulighet. Det skuddet reddes, returen faller til Markovic, men skuddet hans går over.

33 min: Diop fyrer av fra langt hold og skuddet går på utsiden av stolpen.

35 min: Skålevik gjør en god jobb og spiller ballen ut til Bolaños. Han server et strøkent innlegg tilbake til Skålevik som får headet fra 8-9 meter, men keeper er kjapt nede og redder.

38. min: KBK får frispark  i farlig posisjon på cirka 20 meter.

39. min: 0-2 Nok en gang scorer KBK direkte fra frispark. Denne gangen er det Christoffer Aasbak.

44. min: Aasbak feller en Start-spiller og får det gule kortet.

45. min: Minimun 4 minutter tillegg.

45. min: Gult kort: Mohamed El Makrini.

PAUSE:

Kristiansund går til pause med en 2-0-ledelse etter to frisparkmål. Ellers en jevnspilt omgang der vi hadde et par gode muligheter til å score, den aller største kom rett etter at KBK hadde tatt ledelsen.

2. omgang:

46. min: KBK har gjort et keeperbytte i pausen: Mbaye ut - Holmen Johansen inn. Start stiller uforandret fra 1. omgang.

50 min: Stor mulighet for Start! El Makrini sender Markovic igjennom, men skuddet hans blokkeres. Returen går ut til El Makrini som fyrer av, men igjen blokkeres det. Publikum roper på hands, men det dømmes ikke.

57. min: Start trykker på og har kommet til noen halvsjanser. Senest fikk Bolaños en ok mulighet, hvor han drar seg forbi en spiller inn i feltet og går i bakken, men ingen straffe.

63. min: Dobbeltbytte Start: Skålevik og Bergan ut - Ramsland og Jørgensen inn

63. min: Gult kort til Eirik Schulze, som dermed må stå over neste kamp mot Stabæk etter å ha fått sitt fjerde gule kort for sesongen. Samtidig får KBK nytt frispark i farlig posisjon. Denne gangen går ballen ut til corner.

67. min: Dobbeltbytte KBK: Diop pg Sørli ut - Skarsen og Bye inn.

68. min: Start har ballen i mål, men blir annullert for hands i forkant.

71. min: Gult kort til KBKs Diagne.

74. min: Dobbeltbytte Start: Markovic og Skaanes ut - Bringaker og Børufsen inn.

76. min: Bytte KBK: Kastrati ut - Askar inn.

78. min: Wichne får en fin ball fra Bolanos, som han legger den videre ut til Schulze, men skuddet fra 17 meter går et par meter over mål.

84. min: Start gjlr sitt siste bytte for kvelden når Mikael Ugland kommer inn for Eirik Schulze.

85. min: Ugland forsøker seg, men må nøye seg med en corner. Den stusses like over mål.

89. min: Start-spillerne og publikum roper på straffe, men også denne gangen vinker dommeren spillet videre. Joey Hardarson protesterer også på seg et gult kort.

89. min: Bytte KBK: Diagne ut - Sivertsen inn

90. min: Minimum 6 minutter tillegg.

90. min: KBKs keeper Holmen Johansen har fått seg en smell og må få tilsyn.

90. min: 1-2 Fem minutter på overtid stanger Christian Bolanos inn reduseringen for Start.

SLUTT!

Til tross for Bolanos-scoring på overtid i comebacket i gult og svart, ble det en frustrerende kveld for Start. Start hadde sine muligheter, men uten at de klarte å utnytte dem. Det gjorde Kristiansund, som scoret begge sine mål på frispark i 1. omgang.

Start beholder kvalikplassen til tross for tapet mot Kristiansund, et poeng foran Mjøndalen på direkte nedrykk, som lørdag tapte i Sarpsborg. Ettersom oppgjøret mellom Sandefjord og Strømsgodset endte uavgjort 0-0, har Start nå fem poeng opp til Sandefjord på den siste sikre plassen. Samtidig er Strømsgodset og Haugesund seks poeng foran.

Kommende søndag, 27. september, møter Start Stabæk på Nadderud før Haugesund kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena søndag 4. oktober. Begge kampene har avspark klokken 18:00.

Se bildeserie fra kampen (Alle foto: Gunnar Langeland)