Start - Mjøndalen 3-0

Etter elleve kamper uten seier, fikk vi endelig med oss tre velfortjente poeng etter møtet med Mjøndalen. (Foto: NTB Scanpix)

Annonse:

Søndag 2. august kveld var det duket for et spennende oppgjør mellom to lag som virkelig trengte en seier. Start stod uten sier på de elleve første kampene, mens Mjøndalen kom fra seks strake tap.

Start-spillerne var ekstremt revansjesugne etter et veldig surt tap mot jumbolaget AaFK tidligere i uken.

Joey Hardarson kunne glede seg over å få Jonas Deumeland tilbake fra sykdom og Martin Ramsland var også tilbake i troppen. Afeez Aremu var ikke helt klar og stod over denne kampen også.

Sist Start og Mjøndalen møttes til seriekamp var i 2017, da vant Start 2-1 på Sparebanken Sør Arena, mens Mjøndalen vant med samme sifre på sin hjemmebane.

Lagoppstillinger:

Starts lag (1-4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen  - Isaac Twum, Eirik Schulze, Eman Markovic (Jørgensen fra 85) - Kevin Kabran, Martin Ramsland (Skålevik fra 66), Espen Børufsen (Robstad fra 77)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Joackim Jørgensen, Erlend Segberg, Mikael Ugland, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik, Adeleke Akinyemi

Mjøndalens lag (1-4-5-1):

Sousha Makani – Quint Arie Jansen, Vetle Winger Dragsnes , William Sælid Sell (Christiansen fra 55), Sondre Solholm Johansen – Joackim Andreas Olsen Solberg (Eriksen fra 90+2), Lars Olden Larsen, Fredrik Neerland Brustad, Markus Lund Nakkim (Ibrahim fra 78), Stian Semb Aasmundsen (Thorhallsson fra 89)– Sondre Liseth

Innbyttere: Gard Thomas, Jorge Miguel Soares Vieira, Tonny Brochmann Christiansen, Dagur Dan Thorhallsson, Martin Rønning Ovenstad, Andreas Hellum, Shuaibu Lalle Ibrahim, Syver Skaar Eriksen, Frank Bamenye.

Fakta:

Start - Mjøndalen

Sparebanken Sør Arena - 2. august 2020

Dommer: Kristoffer Hagenes

Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Tønnessen (19), 2-0 Schulze (87), 3-0 Skålevik (89).

Gule kort: Ramsland,

Slik var kampen:

1 min: Start tar imot Mjøndalen til Eliteseriens 12. runde. Kampen starter med at Ramsland får snappet opp ballen fra Mjøndalens forsvar, men det blir ingen store sjanser.

5 min: Første ball mot Mjøndalens mål. Børufsen får ballen fra Tønnessen, og vipper ballen inn i feltet. Mjøndalens keeper har full kontroll.

8 min: Stor sjanse for Mjøndalen. Et innlegg på bakerste stolpe finner Mjøndalens Brustad som er helt umarkert. Skuddet blir blokkert av Starts forsvar.

19 min: MÅÅÅL! Daland slår ballen i bakrom hvor Tønnessen tar ned ballen på brystet og skyter den i nærmeste hjørne. Det står 1-0 på Sparebanken Sør Arena etter et flott mål.

Tønnesen setter inn 1-0
Tønnessen har satt inn 1-0

26 min: Off, der er Deumeland litt på bærtur. Han går ut i feltet for å bokse, men når ikke ballen og en Mjøndalen-spiller stusser ballen. Heldigvis går ballen utenfor det tomme målet.

32 min: Etter målet har energinivået i kampen steget. Start har vært bedre til å holde på ballen, og har kjørt flere gode angrep.

39 min: Ny sjanse til Start. Børufsen snapper først ballen fra Mjøndalen og slår et flott innlegg, før han så får tilbake ballen på bakre stolpe og fyrer av på halv volley. Ballen går like over tverrliggeren.

PAUSE: Vi går inn i garderoben med ledelse etter en kamp som startet surrete for begge lag. Utover i omgangen tok vi bedre vare på ballen, og kjørte flere gode angrep. Mjøndalen har også hatt flere gode muligheter, men etter 45 minutter står det altså 1-0.

45 min: Vi er i gang igjen, og starter omgangen med å gå rett i angrep og får en corner.

Start-Mjøndalen 3-0 redning
Mjøndalenspiller redder på målstreken

60 min: Det har skjedd lite nevneverdig i denne omgangen så langt. Begge lagene har hatt flere halvsjanser, men ikke noen store.

69 min: Kjempemulighet på kontring! Kabran får ballen fra Twum, og løper fra Mjøndalen-spillerne. Kommer inn i motstanderens 16-meter, fyrer av, men ballen går like utenfor mål.

77 min: Nære på! Mjøndalen får frispark, og skyter slik at Deumeland må ut å bokse. Motstanderlaget får snappet opp ballen, før Start klarerer.

83 min: Nære 2-0! Kabran utfordrer og går helt ned til linja. Han legger den inn til Skålevik på første stolpe som prøver å flikke ballen inn i mål, men keeper redder.

87 min: MÅÅÅL! Schulze står nærmest alene inne i 16-meteren da han får en enkel pasning fra Kabran. Midtbanespilleren setter ballen kontrollert i lengste hjørne.

Start-Mjøndalen 3-0 (62)jubel
Publikumsjubel ved 2-0 scoringen

89 min: SKÅLEVIIIK! Spissen scorer sitt første mål for Start denne sesongen. Det står 3-0 på Sør Arena.

90+4 min: Kampen ender 3-0, og Start får med seg 3 viktige poeng. Tønnessen setter kvelden første mål, før Schulze og Skålevik setter hvert sitt mål i kampens siste minutter. Alt i alt en god kamp og tre veldig viktige poeng.