Kabran Kevin

Haugesund - Start 0-2

Solid seier mot Haugesund. Arkivfoto: Gunnar Langeland

Start tok turen til Haugesund Storhall Karmøy for å spille årets femte treningskamp. Det er tredje år på rad at vi spiller treningskamp i den flotte hallen før sesongstart.

Ikke alle spillerne ble med til Haugesund. Eirik Wichne, som fikk en hjernerystelse i kampen mot Jerv, og Mikael Ugland som pådro seg brudd i et bein i foten under oppvarming til Jerv-kampen, stod begge over. Eirik Schulze, Isaac Twum, Espen Hammer Berger og Adeleke Akinyemi er også ute med skader, mens Gudmundur Andri Tryggvason stod over for å delta i begravelse på Island.

Starts lag (4-2-3-1):

Amund Wichne - Hörður Ingi Gunnarsson, Damion Lowe, Joackim Jørgensen (Daland fra 82), Kristoffer Tønnessen - Afeez Aremu, Adnan Hadzic - Kasper Skaanes (Bringaker fra 61), Eman Markovic, Kevin Kabran (Sjøkvist fra 80) - Martin Ramsland (k) (Børufsen fra 71)

Innbyttere: Jonas Deumeland, Sander Sjøkvist, Henrik Gjesdal, Jesper Daland, Henrik Robstad, Espen Børufsen, Erlend Segberg, Mathias Bringaker

Haugesunds lag (4-3-3):

Helge Sandvik - Ulrik Fredriksen, Ben Karamoko (Fredrik Pallesen Knudsen fra 46), Benji Tiedeman, Alexander Stølås - Christian Grindheim, Bruno Leite, Joakim Våge Nilsen (Kristoffer Gunnarshaug fra 62) - Mads Sande, Benjamin Kallman, Kristoffer Velde.

Slik var kampen:

2 min: Kevin Kabran blir spilt fri av Markovic på siden, han slår et innoverskrudd innlegg som ser skummelt ut, men ingen Start-spillere når frem på innlegget.

8 min: Kabran får skutt fra 7 meter etter et langt innkast, men avslutningen blir for svak og rett på keeper.

10 minutter: Start som har åpnet kampen klart best og har hatt initiativet de første ti minuttene. Men ingen av lagene har kommet til de store sjansene i starten av kampen.

14 min: Lowe får det gule kortet etter en hard og litt for sein takling.

20 min: Vi har hatt ballen mest de første 20, men annet en det har det ikke vært allverdens å skrive hjem om...

21 min: Så var plutselig Ramsland igjennom! Dagens kaptein velger å spille ballen videre og FKH får avverget.

23 min: Så er FKH farlig nærme! Kommer seg til skudd fra kloss hold, men den går over. Rett etterpå klemmer FKH til igjen, men denne gangen utenfor.

33 min: Litt mer svinging frem og tilbake i kampen nå. Virker som lagene har våknet litt.

36 min: Skaanes skaffer Start et frispark i farlig posisjon. Tønnesen tar frisparket, men skuddet går i muren og til slutt ut til corner.

40 min: Nydelig forarbeid av FKH som får jobbet seg frem til vår 16-meter, men skuddet står ikke i stil til forarbeidet og fyker over tverrliggeren.

PAUSE: Ikke verdens mest underholdene omgang, og lagene går til pause med 0-0. Start har vist gode tendenser flere ganger, men det har manglet litt på presisjonen og besluttsomheten rundt 16-meteren. Prøvespiller Gunnarsson har gjort en god figur på høyrebacken.

Ingen bytter hos oss i pausen.

46 min: Sjanse til Haugesund når Våge Nilsen får ballen servert ut i returrommet etter en corner, men skuddet hans går over.

56 min: Aremu får gult for en hard takling, og Lowe ligger nede etter en kollisjon.

57 min: Gunnarson prøver seg overrasken de på et skudd fra skrått hold, men Sandvik er våken og redder. Returen faller til Skaanes som prøver å heade ballen til Ramsland, men det blåses for offside.

62 min: 0-1. Flott innlegg fra prøvespiller Gunnarson ender hos Kevin Kabran som setter ballen i mål via tverrligger fra kort hold.

64 min: Frispark til Haugesund i god posisjon. Grindheim prøver seg men skuddet går i muren.

65 min: Fin kontring der Ramsland spiller en fin crosspasning til Kabran. Han tar med seg ballen, drar seg forbi en spiller og fyrer av med venstrefoten, men skuddet går like utenfor.

66 min: Skummel situasjon når Tønnessen bommer på en klarering og ballen spretter frem og tilbake like foran mål, men Jørgensen får til slutt måket ballen unna.

69 min: Haugesund med initiativet etter scoringen, og de har fått flere dødballer, men Start forsvarer seg godt.

72 min: Børufsen kommer inn for Ramsland.

75 min: Bringaker går fint ned til dødlinja og slår inn foran mål, men innlegget blokkeres på første stolpe.

76 min: Haugesund med et av mange innlegg inn i boksen, men som så mange ganger før så er det Damion Lowe som ruver inne i feltet.

85 min: 0-2. Start får straffe etter en hands i Haugesund-feltet. Markovic tar den og setter den sikkert nede i høyre hjørne.

90+2 min: Etter 2-0-scoringen har vi hatt full kontroll på kampen, og stort sett trillet ball i laget.

Slutt: Vi tar en veldig sterk seier i Haugesund mot den tapende cupfinalisten fra i fjor. Det var ingen fantastisk fotballkamp, men vi har stort sett ok kontroll defensivt og er effektive fremover. Kabran satte inn 1-0 etter et flott innlegg fra prøvespiller Gunnarson, mens Markovic punkterte kampen med et sikkert straffespark.

Dermed står vi med fire seiere og en uavgjort på de fem treningskampene på norsk jord i vinter. Torsdag setter troppen kursen mot Marbella, der kamper mot Grodud, Sogndal og Brann venter de neste ukene.

Haugesund - Start 0-2 (0-0)

• Treningskamp

• Storhall Karmøy

• 28. februar 2020

• Mål: 0-1 Kabran (62), 0-2 Markovic (85)

• Gule kort: Lowe, Aremu (Start), Grindheim (FKH)

Vil du se et ungt, sultent Start-lag, fullt av lokale gutter, kjempe for å forsvare Sørlandets stolthet i Eliteserien?